• بیانیه شورای علمی نهمین جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی
  • قرائت بیانیه شورای علمی نهمین جشنواره توسط رییس شورای علمی جشنواره

  • ۱۰:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۲/۲۳

 

بیانیه شورای علمی نهمین جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی

امروز در جهان برای رشد، توسعه اقتصادی و ارتقاء رفاه اجتماعی، علاوه بر عزم ملی و اهتمام وافر، توجه به نوآوری و کارآفرینی مبتنی بر فن آوری در قالب ایجاد و حمایت از شرکت های دانش بنیان از اهمیت زیادی برخوردار است. در عرصه های بین المللی، کشورهای مختلف با بهره گیری از فرصت ها و توانایی های مبتنی بر دانش و فناوری برای باروری اقتصاد خود رقابت می­کنند. امروز برخلاف گذشته اقتصاد موفق صرفا بر مبنای تلاش بیشتر و فرصت شناسی نیست و علاوه بر این ویژگی ها برخورداری از دانش توسعه یافته و توانایی تجاری سازی و بازاریابی موثر از الزامات اقتصاد روبه رشد به حساب می آید.

برای رسیدن به این اقتصاد ایجاد  فضای تعامل و همکاری میان دانشمندان و پژوهشگران، صنعتگران و صاحبان صنایع و سرمایه گذاران در بخش های خصوصی و دولتی و نیز برنامه ریزی مدون شامل حمایت های مادی و معنوی از مهمترین وظایف دولت ها به شمار می رود. این اجزاء یک اکوسیستم اقتصادی در یک فضای کسب و کار پویا را تشکیل میدهند که در صورت وجود حمایت کافی و اجرای موفق آن زمینه رشد شرکت های دانش بنیان و فناوری های صنعت ساز را فراهم خواهند آورد. خوشبختانه با تلاشهای صورت گرفته و با آگاهی و توجهی که در سالهای اخیر آغاز شده هم اکنون در بخشهایی از کشور زیر ساخت های لازم برای حمایت از کار آفرینان و فن آفرینان تا حدی توسعه یافته و نسل اول پارکها و مراکز رشد کشور از جمله شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان از پیشگامان این حرکت در کشور محسوب میشوند.

در این سالها در سایه این توجهات و عزم ملی از سوی دانشمندان و فرهیختگان کشور شاهد افزایش بی­سابقه رشد تولید دانش در کشور هستیم. حاصل تلاش اساتید، دانشجویان و دانشگاهها جایگاه علمی کشور را در بسیاری از رشته ها به طور چشمگیری ارتقاء داده و موقعیت ممتازی را برای ایران در مجامع علمی بین المللی بوجود آورده است. نیل به خود باوری ملی یکی از نتایج این رشد علمی در سالهای اخیر است.

واضح است که گام بعد در این حرکت ملی توجه به تبدیل دانش به فناوری و تبدیل فناوری به صنعت و بکارگیری صنعت برای تولید ثروت است. توفیق در این جهاد ملی که تلاشگران آن دانشمندان و فن آفرینان هسنند خود تجلی یک حماسه اقتصادی است که در برنامه کاری سال جاری کشور ما قرار گرفته است. باید از این فرصت خودباوری برای رشد شرکتهای دانش بنیان و بهره گیری از خدمات آنان استفاده شود. امید است ما در آینده نزدیک در حوزه فناوری همچون حوزه علمی و با عنایت بیشتر به فن آفرینی بتوانیم مقام رشد اول را در دنیا کسب نماییم.

تاکیدات مقام معظم رهبری در سالهای اخیر بر توسعه فناوری و تحیکم مبانی اقتصاد مقاومتی بر اساس افزایش تولیدات دانش بنیان و بوجود آمدن زمینه های قانونی حمایت از شرکتهای دانش بنیان بایستی زمینه ساز حرکتهای جدی و عملیاتی درسال جاری که سال حماسه سیاسی حماسه اقتصادی نام گرفته باشد . بدون شک یکی از جلوه های حماسه اقتصادی در مقابله با تحریم های یک سویه توسعه شرکت های دانش بنیان است.

امروز برخی کشور های توسعه یافته با حرکت از اقتصاد مبتنی بر دانایی نگاهی به سوی اقتصاد مبتنی بر خلاقیت دارند.در کشور ما نیز زمان آن فرارسیده که با تکیه بر تجارب موجود در جهت موفقیت اهداف مراکز رشد و پارک های علم و فناوری بکوشیم. برای نیل به مقصود در این راه توجه بیشتر به فن آفرینی در مقایسه با کار آفرینی، خدمات و تولید کالاهای با ارزش افزوده کم  از اهمیت بسیاری برخوردار است. در چشم انداز برنامه جمهوری اسلامی ایران بر نقش شرکت های دانش بنیان در توسعه ملی به خوبی تاکید شده است و ورود به عرصه های رقابت بین المللی از منظر تولید اقتصادی از اهداف ملی میهن ما محسوب میشود.

در شرایط سیاسی کنونی کشور ما در عرصه های بین المللی با افزایش فشارهای سیاسی و اقتصادی بی سابقه ای روبرو است که قطعا بر فعالیت شرکت های دانش بیان و فن آفرین تاثیر گذار خواهد بود. با این وجود افزایش فشارها و تحریم های خارجی را میتوان به عنوان فرصتی مناسب برای رشد شرکتهای دانش بنیان و توجه بیشتر به حمایت از تولید ملی دانست.

شورای علمی جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی به عنوان تنها جشنواره ملی در حوزه کار آفرینی مبتنی بر فناوری بر اساس رسالت خود مفتخر است موارد ذیل را در معرض دید و توجه نقش آفرینان اصلی این حوزه از جمله فن آفرینان، مجریان، برنامه ریزان و سیاستگذاران و سایر دستگاههای ذیربط قرار دهد:

1-    عملیاتی شدن هر چه سریع تر قانون شرکتهای دانش بنیان

2-    ترغیب و تشویق نهادهای مالی و سرمایه گذاری کشور به سمت ایجاد صندوقهای سرمایه گذار کارآفرین

3-    تامین نقدینگی برای رشد صادرات شرکتهای دانش بنیان و خدمات مهندسی

4- الزام دستگاههای بهره بردار دولتی در حوزه های صنعت، معدن ، ارتباطات، رسانه ، حمل و نقل و کشاورزی در استفاده از توان شرکتهای دانش بنیان برای تولید محصولات پیشرفته

5- لزوم توجه بیشتر به هماهنگی دستگاههای برنامه ریز و سیاستگذار در حوزه علم وفناوری نظیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ، شورای عتف، وزارت علوم تحقیقات و فناوری و معاونت علمی ریاست جمهوری

شورای علمی نهمین جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی، ضمن تقدیر و تشکر از حضور ارجمند همه فن آفرینان، طراحان کسب و کار، سرمایه گذاران کار آفرین، دانشگاهیان، مسئولان و میهمانان گرامی از برگزار کنندگان و حامیان این جشنواره کمال قدردانی را ابراز نموده و از درگاه خداوند متعال خواستار توفیق همه تلاشگران عرصه علم و فناوری در اعتلای اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را دارند.

 

تعداد بازدید : ۴۶۲      تاریخ: 1392/02/23

ثبت نظر

جهت ارسال نظر لطفا اطلاعات زیر را تکمیل کنید

captcha
ثبت نظر

نظرات کاربران

درحال حاضر کامنتی ثبت نشده است.

اخبار سایت